Castellfollit del Boix​

El Restaurant Ca l’andorrà s’ubica al bell mig de la natura, en un entorn natural màgic al terme municipal de Castellfollit del Boix.

Castellfollit del Boix és un municipi de la comarca del Bages situat en el conjunt de relleus que formen la divisòria entre les conques del Llobregat i l’Anoia, entre Igualada i Manresa.

El municipi compta amb un interessant patrimoni històric–artístic, com les ermites romàniques i edificis medievals, a més d’una sèrie d’importants jaciments arqueològics i paleontològics.

L’església de Sant Pere, d’estil romànic, que data del segle XI, reformada successivament els segles XIII i XVI i restaurada l’any 1988, és un dels seus principals monuments.

A la part alta del turó es troben les restes d’una torre, d’on prové el nom de la vila i forma part del seu escut. A Maians Vell existien les runes del “Castell” i d’una església romànica llombarda.

També hi trobem les capelles del mas Can Prat, de Sant Jaume del Clot del Grau, de Sant Miquel de Fontanelles, romànica molt ben conservada i les restes del que podria ser un antic molí anomenat “ La Torre del Moro”.

Els jaciments de “Vilaclara” i el de “Can Paleta”, amb importants vestigis ibèrics i romans, així com el dolmen de Can Marquet de Grevalosa, són alguns dels millors exemplars megalítics de la comarca i que encara conserva la llosa de cobertura.

Envoltat per boscos de pins, roures i alzines, i camps de conreu on predomina el blat, l’ordi, la vinya, les oliveres i l’ametller, l’horitzó dibuixa uns turons que són el del nucli de Castellfollit del Boix, un altiplà de 702 m. i els cims del Cogulló de Can Torre (877m.) al nord i el Coll de Gussem (799 m. ) al sud.

Mongetes de qualitat

D’excel·lent qualitat i un plat exquisit a taula, les mongetes de Castellfollit del Boix són molt reconegudes.

Les mongetades que s’organitzen al municipi sempre són un èxit.

Les vols tastar? Vine a veure'ns.